Strojaři versus stavebnice Merkur

Strojaři versus stavebnice Merkur

21.05.2019 -
Kovová konstrukční stavebnice MERKUR je tradiční česká hračka se stoletou tradicí, snad nejznámější z českých stavebnic. V rámci výuky předmětu mechanika navštěvují žáci studijních i učebních oborů multifunkční učebnu Merkur v prostorách dílen školy.

Škola pořídila z projektu s názvem Pořízení CNC strojů, konvenčních obráběcích strojů a vybudování multifunkční výukové učebny, reg. č.: CZ.06.2.67/0.0/0.0/16_050/0002577 demonstrační výukové stavebnice různého stupně složitosti, například stavebnice obsahující pohony a převody, parní stroje, robotické sety, CNC výukové stroje, výbavu na měření otáček a regulace, elektronické stavebnice i doplňkové sady s různými součástkami a další produkty podle svých potřeb a představ.

Naše škola si od využití této stavebnice slibuje, že žáci budou moci lépe zlepšovat manuální zručnost, technickou gramotnost a představivost. Zapojení těchto stavebnic do vzdělávacího procesu přispěje k pochopení teoretických poznatků jejich předvedením v praxi. Využít těchto produktů mohou učitelé a žáci ve výuce matematiky, fyziky, mechaniky a jiných odborných předmětů. Díky této možnosti možná žáci lépe pochopí základy mechaniky, elektřiny, magnetismu, elektroniky a robotiky. Tyto produkty mohou žáci využít při pracovním, respektive praktickém vyučování.

Ing. Milan Mikulenka

Další fotografie
1.png
2.png
3.png
4.png
5.png
6.png
7.png
8.png
9.png
10.png
11.png
12.png
13.png
bez-nazvu.png