Turistický a cykloturistický kurz 2019

Cykloturistický kurz 2019 je opět tady!

Níže přinášíme podrobnosti z každého dne

Pondělí - cyklovýlet údolím řeky Bělé

V pondělí 23.9.2019 se uskutečnil první den cyklokurzu. Sraz byl před kinem Pohoda a odtud jsme za pěkného podzimního počasí v počtu téměř 40 cyklistů vyrazila na výlet směr polské příhraničí. Projeli jsme postupně Českou Ves, Supíkovice až na hranice ve Velkých Kuněticích. Za hranicemi jsme absolvovali trasu do Gieralčic do Glucholaz. Nakonec jsme po nové cyklostezc ... (více)

Úterý - Rychlebské cyklostezky

V úterý 24.9.2019 se uskutečnil druhý den cyklokurzu, na který se většina účastníků těšila přece jen více než na polské příhraničí. Důvodem byla atraktivní trasa na Rychlebské cyklostezky. Oproti pondělku se k nám přidali žáci, kteří se nemohli zúčastnit pondělní trasy z důvodu konkurzu na Erasmus+. Po sjezdu z obávané Svině jsme najeli na poslední úsek Sup ... (více)

Turistický kurz - Středa až Pátek

Počasí v minulém týdnu sice chvilkami nepřipomínalo "babí léto", ale neodradilo nás to od toho, abychom nezrealizovali turistický kurz pro naše žáky z eMka ve dnech 25. - 27. 9. 2019. Na rozdíl od předchozích let jsme nechodili všichni společně, ale každá třída si společně s třídním učitelem naplánovala svou vlastní trasu. Bylo to zajisté lepší jak z bezpečnostn ... (více)